سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : دوشنبه 92/1/19 | 9:44 صبح | نویسنده : سید کامبیز لطیف عقیلی

ساختمان های پیش ساخته

تعریف

همانطور که از اسم آن استنباط می گردد اگر قطعاتی از ساختمان را قبلا ساخته باشند ودر محل ساختمان مصرف نمایند به این نوع ساختمان ساختمان های پیش ساخته می گویند .

به طور کلی به ساختمانی پیش ساخته گفته می شود : که قطعات حجیم وبزرگی از آن قبلا ساخته شده و درمحل نصب گردد مانند دیوار ها وسقف ها وغیره حتی طرحی در مرحله آزمایش می باشدکه بتوان کی حجم از یک واحد مسکونی را قبلا ساخته ودر محل نصب نمایندمانند یک اطاق ویا یک حمام و....

انواع ساختمان های پیش ساخته

ساختمان های پیش ساخته به دو دسته کلی تقسیم می شود:

1- ساختمان های پیش ساخته چوبی

2- ساختمان های پیش ساخته بتنی

ساختمان های پیش ساخته چوبی

این نوع ساختمان ها مخصوص ممالکی است که دارای جنگل های فراوان بوده وصنعت استفاده از چوب در آنها پیشرفته است. مانند: اطریش ، ولی در ایران که چوب فراوان ندارد امکان ایجاد انی نوع ساختمان ها وجود ندارد.

ساختمان های پیش ساخته بتنی

این نوع ساختمان ها بعلت آنکه ماده اصلی آن شن وماسه می باشد در اغلب نقاط امکان تهیه آن وجود دارد.

ساختمان های پیش ساخته بتنی به دو دسته تقسیم می شوند:

دسته اول آنهایی که هستند که در کارخانه اصلی فقط ستون وتیر ساخته شده ودر به محل کارگاه حمل گردیده ونصب می شود.دیوارهای جداکننده و سقف ها در محل کارگاه ساخته می شود برای دیوارهای دیوار های جداکننده این نوع ساختمان ها معمولا از قالب های گچی و یا آجر سبک و یا آجر توخالی استفاده می نمایند. سقف ها ممکن است بتنی ویا پیش ساخته ویا تیرچه بلوک باشد در مورد فونداسیون این تیپ خانه ها محل ستون بصورت حوضچه کوچکی درون فونداسیون پیش بینی می شود وستون ها داخل این حوضچه ها قرارگرفته و تیرهای حمال را روی آن قرار می دهند . با این متد خانه های مسکونی 30 طبقه هم می توان ساخت برای ساختن کارخانه صنعتی و کارگاه ها وانبارها نیز می توان از این متد استفاده نمود زیرا امکان ایجاد دهانه های بزرگ را به ما داده حتی دهانه هایی تا 30 متر هم با این متد می توان انجام داد.

دسته دوم متد پانلی

بیشتر کارخانه های پیش ساخته که در ایران موجود است متد پانلی می باشد.دراین طریقه دیوارهای جدا کنند بصورت یک قطعه درکارخانه ساخته یم شود وهمین دیوارهای بابر بوده ونیروی سقف و وزن خود ر اتحمل می نمایدبا این متد آپارتمان هایی تا 14 طبقه می توان بنا نمود. محل در و لوله های برق و آب قبلا دراین پانل ها پیش بینی می شود .

این پانل ها در سه لایه بتن ریزی می شود.لایه اول به ضخامت تقریبی 14 سانتیمتر که دیوار اصلی تشکیل می دهدکه قسمت حمال ساختمان می باشد. لایه دوم به ضخامت 3 سانتی متر که لایه ای است برای ایزولاسیون صوتی وحرارتی و بالاخره لایه سوم به ضخامت 7سانتی متر برا نماسازی بکار میرود. حداکثر دهانه هایی که بااین متد می توان ساخت 6 الی 6.5 متر می باشد. لازم به یاد آوری است که در محاسبات قطعات پیش ساخته کلیه تکیه گاه ها را ساده فرض نموده واتصالات را مفصلی در نظر می گیرند.





  • فارسی بوک | ماه موزیک | راه بلاگ