سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : چهارشنبه 91/8/17 | 9:29 صبح | نویسنده : سید کامبیز لطیف عقیلی

زیباگرایی وسازه ها

هیچ معماریی  بدون عنصر زیبایی وجود ندارد، اما آیا زیبایی گرایی سازه ای وجوددارد؟ ودرصورت وجود داشتن ایا معماری را آنقدر عمیق تحت تاثیر قرار می دهد که معمارن به آن توجه کنند؟

منبع میهن دانلود

درپاسخ به این سئوالات شخص ممکن است تعاریف متنوع زیبایی را نادیده بگیردودر عوض به این مسئله توجه نماید که مکتب های زیبایی گرایی با زمان تغییر می کنند. یک بنای معماری که درزمان خاصی شاهکار معماری محسوب می شده است درزمان دیگر تا حد یک اثر درجه دو تنزل می یابد وبالعکس . مکتب های زیبایی گرایی تغییر می کنند اما ارضاء نیاز زیبایی گرایی یکی از آرزوهایی پایدار انسان است.

ساختمان هایی که حس زیباگرایی را ارضا می کنند می توانند بدون رعایت کامل قوانین سازه ای ساخته شوند . ازطرف دیگر صاحبنظران بزرگ در طراحی سازه ادعا کرده اند که نباید صرفا به مسئله زیبایی گرایی توجه کرد زیرا اگر بنایی بطور صحیح طراحی شود، زیبایی بدون تردید از درست بودن سازه ای آن حاصل می شود. ساختمانهای زشت متعددی که بدرستی محاسبه شده اند ثابت می کنند که این فرضیه بی پایه است . نوابغ مهندسی مانند مایلارت ونروی با اینکه به زیبایی گرایی توجهی نداشتند به علت احساس ودرک عمیق درونی از زیبایی ، سازه های فوق العاده ای طراحی کرده اند.

دربررسی تأثیر سازه بر زیبایی گرایی معماری باید بین ساختمان هایی که در آنها سازه بطور نسبی از اهمیت کمتری برخوردار است ونتیجتاً بطور انحصاری مطرح نمی شوند و ساختمانهایی که سازه در آنها اساسی است ، تمایز قائل شد.بندرت پیش می آید که ظاهر یک خان? کوچک برای برای یک خانواده به سازه اش بستگی داشته باشد . این سازه می تواند از فولاد، بتن، چوب یا سنگ باشد. اما ساز? یک پل بزرگ معلق از نیازهای سازه ای آن بوجود می آید . بناهایی که بین این دوحدنهایی ،سازه هایی قرار دارندکه با درجات مختلف تأثیر بر ظاهرشان، واکنش زیباگرایی بینندگان را تحت تأثیر قرار می دهند. به همین ترتیب ، محدودیت ها وشرایط زیبایی گرایی معماری در درجات مختلف برراه حلهای سازه ایی که مهندس اتخاذ می کندموثر است. تنها راه حلهای کاملاً از نظر زیبایی گرایی انسان را ارضاء می کنندکه از تأثیر متقابل معماری ومهندسی بوجود آمده باشند.(ماریوسالوادوری)

منبع :

سازه در معماری ، ماریوسالوادوری ، ترجمه : دکتر محمودگلابچی استاد دانشگاه تهران ،چاب هشتم ، 1387 ،چاپ وانتشارات دانشگاه تهران




  • فارسی بوک | ماه موزیک | راه بلاگ